Для цих цілей у лабцентрі виділили окреме приміщення . Куховарять працівниці у вільний від роботи час, повідомляє Суспільне.
За словами директора центру Зіновія Парамонова, їжу готують 60 працівниць . Продукти постачають волонтери та жителі громад області.
"Продукти, які ми отримуємо – особливо фарш, м’ясо – ми беремо на бактеріологічний контроль і частину продуктів, які відправляємо , що можуть швидко зіпсуватися, теж. Ми не завдамо шкоди нашим військовим", – каже він.
Готувати для військових почали з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Возять їжу в зону бойових дій водії лабораторного центру.
"Як сонечко пригріє, їжа розтає – і наші військові можуть з'їсти один шар страв. Потім ще чекають, щоб пригріло, і їдять другий шар їжі. Адже на передовій немає холодильників та плит", – каже завідувачка господарством лабцентру Валентина Іванова.